Sporthal gaat weer open

Geplaatst door

Na ruim vijf maanden dicht te zijn geweest, mogen de sporthallen vanaf 19 mei in Nederland weer open. Binnen het bestuur is er overleg geweest wat we hiermee willen doen, maar het werd snel duidelijk: men moet weer kunnen badmintonnen! Daarom hebben we besloten dat er vanaf woensdagavond 19 mei en dinsdagochtend 25 mei wekelijks gebadmintond mag worden.

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn wij verplicht om de volgende maatregelen te hanteren. Wil je komen spelen? Lees de onderstaande regels dan goed door.

Verplicht aanmelden
Wij gaan weer werken met een online aanmeldsysteem. Wil je komen sporten op dinsdagochtend en/of op woensdagavond? Dan ben je verplicht om wekelijks vooraf aan te melden, dat kan via de volgende link:

Omdat er alleen enkelspel mag worden gespeeld, mogen er op dinsdagochtend maximaal 8 personen komen spelen. Voor de woensdagavond geldt er een limiet van 18 personen. Op deze manier hebben wij een goed en duidelijk overzicht, voor zowel jouw als onze veiligheid.

Heb je je aangemeld en de limiet blijkt te zijn bereikt? Dan word je op de hoogte gebracht door Jan Keijzers, hij zal de aanmeldingen gaan coördineren. Let op: het is niet de bedoeling dat je je eenmalig opgeeft voor alle dinsdagen en/of woensdagen. Je geeft je iedere week opnieuw op als je wilt komen spelen. Mocht er geen plek meer zijn, dan zal Jan een week verderop een plekje voor je reserveren.

Als je je hebt aangemeld, gaan wij er ook vanuit dat je komt. Ben je verhinderd? Geef het dan even door, zodat er plek is voor iemand anders. Dat is wel zo fijn!

Maatregelen
De maatregelen zijn grotendeels bekend, maar we benoemen deze toch voor de zekerheid. Lees het goed door:

  • Op woensdagavond is de starttijd gewijzigd naar 20.30 uur, zodat de jeugd de gelegenheid krijgt om zich rustig om te kleden en daarna de sporthal te verlaten.
  • Bij binnenkomst ben je verplicht een mondkapje op te zetten, tot in de zaal.
  • Je bent verplicht de handen te ontsmetten bij binnenkomst en de presentielijst te tekenen.
  • Dubbelspel is niet toegestaan, je speelt alleen enkelspel.
  • De racket-toss is afgeschaft, je maakt zelf enkelpartijtjes.
  • Geforceerd stemgebruik is niet toegestaan.
  • Na een gespeelde wedstrijd ben je verplicht de handen te ontsmetten.
  • Houd 1.5 meter afstand, zowel binnen als buiten de baan.
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan.
  • Douchen is niet toegestaan en de kleedkamers blijven dicht.

Het mag voor zich spreken, maar blijf thuis als je klachten hebt en houd je altijd aan de regels! Mocht het RIVM met nieuwe maatregelen komen, dan kan het bestuur besluiten om de regels aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *