Crisisnoodopvang Sporthal De Beek

Geplaatst door

Zoals jullie al in de media hebben kunnen lezen, gaat de gemeente Gemert/Bakel crisisnoodopvang inrichten in Sporthal De Beek in Bakel. Deze informatie ontvingen we vandaag vanuit de gemeente:

Tijdelijke crisisnoodopvang in Sporthal De Beek in Bakel
De schrijnende situatie bij het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel vraagt om crisisnoodopvang elders om te voorkomen dat mensen buiten moeten slapen. Op dringend verzoek van de Commissaris van de Koning richt gemeente Gemert-Bakel een crisisnoodopvang in. Het gaat om opvang voor 150 vluchtelingen in sporthal De Beek in Bakel voor een kortdurende periode vanaf 22 december 2023 tot en met 19 januari 2024. We organiseren dit samen met het COA, het Rode Kruis en andere organisaties.
Het gaat om tijdelijke crisisnoodopvang van 4 weken en daarom moet deze opvang snel worden gerealiseerd.

Burgemeester Michiel van Veen: “De noodkreet uit Ter Apel hebben we gehoord en wij vinden dat vluchtelingen op een menswaardige en veilige manier moeten worden opgevangen. Zeker tijdens deze donkere dagen voor kerst, doet dit een beroep op ons allen. Onze gemeente draagt hier haar steentje aan bij”.

Sporthal De Beek
Op basis van eerdere ervaringen is gebleken dat er in Bakel ruimte is voor kortstondige crisisnoodopvang voor vluchtelingen. Er is gekozen voor sporthal De Beek. Hier hebben we de faciliteiten om een grote groep mensen zo snel en zo goed mogelijk op te vangen. Daarnaast is de sporthal goed bereikbaar en heeft al geschikte (sanitaire) voorzieningen. Er kunnen in de sporthal voldoende bedden staan en de vluchtelingen worden voorzien van eten en drinken. De gemeente zorgt voor het dagelijks beheer van de crisisnoodopvang samen met het COA, Rode Kruis
en andere organisaties. Er is permanent toezicht en beveiliging in de opvanglocatie aanwezig.

Dit betekent voor ons als BC Bakel dat vanaf woensdag 20 december a.s. 8.00 uur tot dinsdag 23 januari 18.00 uur geen gebruik kan worden gemaakt van de sporthal De Beek.

Als BC Bakel staan we achter het besluit van de gemeente. Iedereen verdient het om goed opgevangen te worden, dat zou iedereen op prijs stellen als je in een dergelijke situatie terecht komt. Dit komt allemaal ineens op ons af, vanuit de commissies en bestuur gaan we kijken waar er mogelijkheden zijn en houden jullie hierover op de hoogte.

Met vriendelijke groet,
Bestuur BC Bakel: Rianne, Peter, Daisy, Sandra en Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *