Dubbelslag voor Bakel in Druten!

Geplaatst door

Op zondag 4 februari, werd het BC Druten Toernooi 2018 georganiseerd in Gelderland. Dit jaar tekenden er vier competitieleden present voor deelname, verdeeld onder een damesdubbel (Daisy Martens en Kirsten van Heugten) en een herendubbel (Tim van Tiel en Roel Schaap). Het clubje werd bij de ingang van de sporthal hartelijk ontvangen met sportdrank en vers fruit. Nadat iedereen zich warm had geslagen, konden de wedstrijden om 10.30 van start gaan.

De dames wisten zich, gedurende de wedstrijden, prima staande te houden en behaalde twee uitstekende overwinningen, meteen een vliegende start dus. Bij de heren ging het een stuk moeizamer, gezien de tegenstanders die sterk weerstand boden. De smashes vlogen vaak om de oren, maar Tim en Roel waren vastbesloten om niets weg te geven. Dat resulteerde, na een kleine achterstand, uiteindelijk ook in twee overwinningen, inclusief een driesetter. Hiermee werden zij de winnaar uit Poule A en mochten de heren het gaan opnemen tegen de winnaar uit Poule B herendubbel. Voor de dames was er geen winnaarspoule, zij mochten één extra wedstrijd gaan spelen.

 

Tijd BC Bakel Tegen 1e set 2e set 3e set
10:30 Daisy M.
Kirsten H.
Marieke E.
Merel R.
21 – 10 21 – 11
13:00 Daisy M.
Kirsten H.
Linda K.
Maartje B.
21 – 9 21 – 9

Tijd BC Bakel Tegen 1e set 2e set 3e set
10:30 Roel S.
Tim T.
Menno S.
Mike V.
21 – 17 21 – 16
13:00 Roel S.
Tim T.
Bas H.
Tonnie J.
23 – 21 21 – 23 21 – 13

 

Na de middaglunch, een loterij met leuke prijzen en de nodige ontspanning, ging de tweede ronde om 17.00 van start bij de damesdubbel. Deze keer moesten Daisy en Kirsten hard aan de bak om de winnende punten binnen te halen, maar alles overziend bleken zij gelukkig een slag te sterk voor de tegenstander.

Om 18.00 werd de laatste wedstrijd damesdubbel gespeeld en tevens de finale herendubbel. Bij de damesdubbel trokken Daisy en Kirsten opnieuw aan het langste eind en wisten zij, met een ruime voorsprong, de laatste wedstrijd te winnen. Hiermee werd de eerste eindzege zo goed als binnengehaald!

Bij de heren was het opnieuw vechten naar de eindoverwinning, de finale werd zelfs een zenuwslopende driesetter. Na hard ploeteren en veel zwoegen, hadden Roel en Tim uiteindelijk de langste adem, en werden zij de eindwinnaar van de finale herendubbel in Druten.

 

Tijd BC Bakel Tegen 1e set 2e set 3e set
17:00 Daisy M.
Kirsten H.
Eline V.
Jolein M.
21 – 17 21 – 11
18:00 Daisy M.
Kirsten H.
Neeltje T.
Ria E.
21 – 11 21 – 6

Tijd B.C. Bakel Tegen 1e set 2e set 3e set
18:00 Roel S.
Tim T.
Thijs D.
Niels Z.
21 – 17 17 – 21 21 – 15

 

Rond 20.00 werd de prijsuitreiking bekend gemaakt en kwam de bevestiging dat zowel de damesdubbel als de herendubbel wedstrijden waren gewonnen door BC Bakel. Als vereniging zijn we natuurlijk apetrots op dit resultaat! Volgend jaar zal het BC Druten Toernooi worden gehouden op zondag, 17 februari 2019, met waarschijnlijk – voor het eerst – inschrijvingen voor gemengd dubbelspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *