BC Bakel zet traditie voort in Hilvarenbeek!

Geplaatst door

Het is alweer twee jaar geleden dat BC Bakel debuteerde bij het jaarlijkse Eksterhoeve toernooi in Hilvarenbeek, een gezelligheidstoernooi dat ieder jaar bekend staat om zijn sportieve avond met een gezellige afsluiting, onder het genot van een drankje met swingende muziek op de achtergrond en veel leuke prijzen. De eerste deelname in 2016 was meer dan de moeite waard, want team Bakel wist meteen naar het goud te grijpen bij de gevorderden. Daarom moest de titel in 2017 worden verdedigd en stuurde BC Bakel opnieuw een team naar Hilvarenbeek. Na hard werken en veel spannende wedstrijden, wist team Bakel voor het tweede jaar op rij kampioen te worden.

Sindsdien heeft onze vereniging de smaak te pakken, gezien het aantal aanmeldingen dat sterk steeg. Zestien aanmeldingen ontvingen wij dit jaar en daarmee kon BC Bakel in totaal vier teams naar het Eksterhoeve Toernooi 2018 sturen!

Zoals in de voorgaande jaren, was de organisatie weer goed voorbereid op het toernooi, dat inmiddels voor de 21ste keer gehouden werd. In totaal mocht de organisatie 28 teams gaan verwelkomen, waarvan 24 teams bij de gevorderden. De vier gevorderde teams uit Bakel waren:

  • Team 1: Jan Keijzers, Martien van Heugten, Rutger-Jan van Kolvoort, Angelique Tielemans en Marie-Jose van Neerven
  • Team 2: Theo Verstegen, Tim van Tiel, Roel Schaap en Karin Verstegen
  • Team 3: Remco Rops, Erik van Dommelen, Riccardo Geerts en Kirsten van Heugten
  • Team 4: Jorg Kerkhof, Evy Huvenaars en Daisy Martens

Nadat iedereen de eerste speelronde van de avond had overleefd, werden alle teams op speelsterkte ingedeeld voor het tweede gedeelte van de avond. In totaal waren er vier finaleplekken te vergeven voor de eindfinale. Na een pauze van dertig minuten, kwam het geweldige nieuws dat er maar liefst drie teams uit Bakel de finale hadden gehaald: Team 2, 3 en 4! Helaas wist Team 1 de finale niet te halen, maar zij hebben sowieso laten zien dat er veel energie en doorzettingsvermogen was.

Tijdens de eindfinale, gingen de teams zenuwslopende partijen tegen elkaar spelen, waardoor de einduitslag zo goed als onvoorspelbaar werd. Nadat de laatste wedstrijden waren gespeeld, was het wachten op de einduitslag. Uiteindelijk kwam de organisatie met de bevestiging dat het podium geheel voor Bakel was!

 

Finaleplaats Team Punten Gewonnen Verloren Games
1e Bakel (team 2) 4 117 107 3 – 1
2e Bakel (team 3) 4 117 113 2 – 2
3e Bakel (team 4) 2 107 118 2 – 3
4e Pandasia 2 112 115 1 – 2

 

BC Bakel zet de traditie dus voort in Hilvarenbeek. Hopelijk zal onze vereniging volgend jaar opnieuw aanwezig zijn met vier prachtige teams, op naar de vierde overwinning.

Update: Gemerts Nieuwsblad en De Stem van Bakel hebben dit artikel inmiddels ook op de website geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *