Vanaf 1 juli is er weer badminton!

Geplaatst door

YES, we mogen eindelijk aan de bak! Afgelopen woensdag kwam het goede nieuws dat er vanaf 1 juli 2020 weer binnen gesport mag worden en daarmee badmintonwedstrijden kunnen spelen zoals we dat gewend zijn. Ook de gemeente Gemert-Bakel heeft groen licht gegeven dat wij per 1 juli weer open mogen.

Na ruim drie maanden afzien is er dan eindelijk positief nieuws voor iedereen en krijgen we meer bewegingsruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Als bestuur hadden we hiervoor onze voorbereidingen getroffen en zijn we in gesprek gegaan met o.a. de gemeente. Zij hebben ons de mogelijkheid geboden om tijdens de zomervakantie door te badmintonnen. Hier gaan wij absoluut gebruik van maken.

Zo komt het programma er uit te zien:

 • Van woensdag 1 juli tot en met woensdag 19 augustus is er zomerbadminton voor de senioren. Je kunt dan wedstrijden spelen van 20.00 tot 22.30 uur. Dit geldt ook voor de dinsdagochtend-groep, en wel van 10.00 tot 12.00 uur.
 • Vanaf woensdag 26 augustus zijn er weer reguliere speelavonden. Over de trainingen word je later nog geïnformeerd. Voor de dinsdaggroep gaan de reguliere speelochtenden weer in vanaf 25 augustus.

Dit zijn de voorwaarden voor iedereen, lees dit GOED door:

 • Bij binnenkomst in de hal ben je verplicht de handen te ontsmetten.
 • Je moet je voor- en achternaam verplicht invullen op de presentielijst in de hal.
 • Tijdens de wedstrijden hoeft er géén 1,5 meter afstand te worden gehouden en mogen er dubbele partijen gespeeld worden.
 • Voorafgaand en na afloop van de wedstrijd dient iedereen (van 19 jaar en ouder) wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Zowel in de zaal als in de kantine. Volg dus altijd de instructies van de beheerder en de coördinator van de ochtend/avond op.
 • De toss komt te vervallen, zodat je niet aan het racket van een ander komt. De wedstrijden moeten dus onderling gemaakt worden.  Na iedere gespeelde wedstrijd word je verzocht om de baan te verlaten en een nieuwe wedstrijd in te plannen. Het kan dus zijn dat je een wedstrijd moet wachten.
 • Na iedere gespeelde wedstrijd ben je verplicht de handen te ontsmetten.
 • Kleedruimtes en douchevoorzieningen blijven vooralsnog dicht, dit heeft het bestuur zelf besloten. We willen eerst kijken of alles naar wens verloopt.
 • Bereid je zo goed mogelijk voor als je naar de sporthal komt: ga op voorhand naar het toilet en vul thuis alvast je flesje met water. Je bent verplicht om thuis om te kleden, gezien de kleedruimtes en douchevoorzieningen dicht zijn. Sportschoenen mag je pas in de zaal intrekken.
 • De nooduitgang in de kantine wordt de nieuwe (tijdelijke) uitgang, zodat we één looproute hebben en niemand tegen de stroom in loopt. Houd je dus altijd aan de looproute, dit is met pijlen op de grond aangegeven.
 • Geforceerd stemgebruik langs de baan, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.
 • Leef je de regels niet na, dan word je daarop aangesproken door de coördinator en de beheerder.
 • Er geldt een maximum aantal van 100 personen in de sporthal. Toeschouwers zijn welkom en moeten 1,5 meter afstand houden op de tribune.
 • Indien nodig, kan je de toegang tot de zaal worden ontzegd.

Tot slot nog de laatste basisregels vanuit het RIVM:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
 • Vermijd drukte.
 • Was vaak je handen.

Wij gaan de komende dagen de laatste maatregelen treffen om de richtlijnen van het RIVM in te vullen, zodat we op woensdag 1 juli iedereen weer mogen verwelkomen. Wij zijn er van overtuigd dat we er een mooie zomerbadminton van gaan maken. Tot slot kunnen de competitiespelers zich nu goed voorbereiden op de competitie als het nieuwe seizoen van start gaat.

Mochten er nog vragen zijn, durf ze gerust te stellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *