Update corona: kleedkamers gaan weer open

Geplaatst door

Deze week heeft het bestuur overleg gehad en een aantal zaken besproken omtrent het coronavirus. Na de versoepelingen vanuit het RIVM was een stijgende lijn logisch, daar werd ook rekening mee gehouden. Daarom werd er besloten om per 1 juli de kleedruimtes nog even dicht te houden, om onnodige risico’s te vermijden.

In overleg met de beheerder van de sporthal, hebben we besloten om de kleedruimtes, en toilet- en douchevoorzieningen weer te openen voor de senioren. Deze regel zal ingaan vanaf 1 september.

Dit zijn de (aangepaste) voorwaarden per 30 augustus voor iedereen, lees dit goed door:

– Je blijft je handen ontsmetten bij binnenkomst in de hal en kruist daarna op de presentielijst dat je aanwezig bent, dit is verplicht vanuit de gemeente.
– De eerste gang (links bij binnenkomst) zal de enige looproute worden richting de kleedkamer.
– Traditiegetrouw mag je op woensdag vanaf 20.00 uur badmintonnen. Omdat de gang echter niet breed genoeg is om elkaar te passeren op 1.5 meter afstand, kun je pas gebruik maken van de kleedkamer vanaf 20.15 uur. De jeugd speelt namelijk nog badminton tot ongeveer 20.00/20.15 uur. Geef ze daarom de gelegenheid om even om te kleden en de sporthal te verlaten. Op deze manier maken zij niet alleen plaats voor jou in de kleedkamer, maar krijg je ook zo min mogelijk kruising in het gangpad. Is het nog druk? Wacht dan eventjes in de hal.
– Indien je geen gebruik wilt maken van de kleedkamer, loop je direct naar de zaal toe. Vergeet dan niet om bij binnenkomst je sportschoenen aan te trekken.
– Kleedkamer 1 en 2 zijn voor de dames. Kleedkamer 3 en 4 zijn voor de heren. Kijk even in welke kleedkamer de meeste ruimte is om die 1.5 meter afstand te houden.
– Je neemt alle spullen mee naar de zaal, je laat dus niets hangen in de kleedkamer.
– Geforceerd stemgebruik is niet toegestaan, zowel niet langs de zijlijn van de baan als tijdens de wedstrijd op de baan.

Niet alleen in de kleedkamer, maar ook in de sporthal houden we aan die 1.5 meter afstand (uitzondering tijdens het spelen). We zien regelmatig dat mensen dit vergeten, vandaar de reminder. Desinfecteer je handen na een gespeelde wedstrijd en gebruik altijd je gezonde verstand! We willen immers geen problemen als ze komen controleren. Heb je tot slot klachten? Blijf dan thuis en volg de regels van het RIVM op.

UPDATE 8 september

Vorige week (30 augustus) is gebleken dat er geen optimale doorstroming was tussen de jeugd- en seniorentraining, daarom hebben wij een kleine aanpassing gedaan in het protocol:

De jeugd maakt tot 20.20 uur gebruik van kleedkamer 2 (meisjes) en kleedkamer 4 (jongens). Dat betekent dat de senioren tussen 20.00 en 20.20 uur gebruik kunnen maken van kleedkamer 1 (dames) en kleedkamer 3 (heren) en naar de sporthal kunnen gaan. Vanaf 20.20 uur mogen de senioren ook gebruik maken van kleedkamer 2 (dames) en kleedkamer 4 (heren), zoals in het eerdere protocol beschreven stond.

Met deze aanpassing hopen wij dat de drukte in de hal minder wordt. Op deze manier krijgt de jeugd alle ruimte om de sporthal (via de kantine) te verlaten en geven wij de senioren de gelegenheid om al vanaf 20.00 uur om te kleden, zonder dat men elkaar kruist. Verder dient iedereen de richtlijnen van het RIVM altijd in acht te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *