Geslaagde ‘Alleskunner’ bij de jeugd

Geplaatst door

Woensdag 23 februari, vóór de carnaval, was het bij de Bakelse badminton club tijd voor een nieuwe uitdaging met de jeugdleden: DE ALLESKUNNER van BC Bakel.

In totaal werden er veertien uitdagingen opgezet in de sporthal. Sommige werden gezamenlijk gespeeld, andere in tweetallen. De scores werden voor iedereen individueel bijgehouden.

Samen begonnen we aan het herkennen van dierengeluiden. Voor sommige moeilijk, voor anderen een makkelijke opdracht.  Shania, Jenna, Jente, Ravy en Thimo hadden maar één dierengluid fout, terwijl Remco, Sylvie en Teun alle dieren wisten te herkennen. Een knappe prestatie!

Remco was de beste in bekertjes stapelen, zonder je handen te gebruiken, maar door een ballon op te blazen in het bekertje. Luke wist in een supersnel tempo een pingpongballetje van het ene naar het andere blikje te blazen. De bottle flip was voor de jeugd een bekend spelletje. Velen haalde dit ook een flink aantal keer tot de zoemer ging en er 2,5 minuut voorbij waren.

Een panty over je hoofd, een balletje er in en kegels omzwaaien. Jente zette hier de snelste tijd neer. Ravy was razendsnel met het sorteren van M&M’s zonder handen, maar met een rietje. Een zo hoog mogelijk kaartenhuis bouwen was een echte uitdaging. Frustrerend als net voor de zoemer je huisje inzakt!

Bij spel 7 kregen de kinderen een droge spaghettisliert die ze in hun mond hielden. Zonder hun handen te gebruiken moesten ze proberen om er vijf stukjes penne aan te rijgen. Een makkie voor Roel.

Een spel dat iedereen wat meer fysieke inspanning kostte: zittend op een stoel met je voeten ballen verplaatsen van de ene korf naar de andere. Na 2,5 minuut wisten ze allemaal waar hun been- en buikspieren zaten. Een ander wat meer fysiek spel was een hindernisparcours afleggen met een ballon die je hoog moest blijven houden.  

Bij 2,5 minuut touwtje springen zagen we dat niet alleen meisjes dit goed kunnen, Lincy, Jenna, Jente, Ravy en Remco wisten de volledige tijd vol te springen zonder af te gaan. Andrea had de pech dat ze een missprongetje maakte en daardoor net niet de tijd vol kon maken.

Een uitdaging waarbij iedereen op de grond zat, voor zichzelf één minuut moest tellen en dan gaan staan. Voor sommige lijkt een minuut heel kort, voor anderen juist lang. Floris en Ruben zaten er heel dichtbij. Maar Roel was echt supergoed in het inschatten van de tijd, hij stond precies op bij 1.00 minuut.

Samen gingen we tot slot naar de kantine voor wat drinken en een lekker worstenbroodje. Ondertussen werd er nog een carnavals-muziek-bingo gehouden ter afsluiting. Deze werd gewonnen door Lincy en Roel.

Uiteindelijk speelden we om een mooie, grote beker voor De Alleskunner van BC Bakel. Je hoeft helemaal niet uit te blinken in alle spelen, maar juist handig zijn in veel dingen. En uiteraard ook hier-en-daar het nodige geluk leverde deze avond de hoogste scores op.

We kwamen tot een mooie top 5:
5. Jenna van Gog
4. Remco Bakermans
3. Luke Flohr
2. Ravy Verbakel
1. Jente van Neerven – De Alleskunner 2022 van BC Bakel

We willen de jeugdleden bedanken voor hun inzet deze avond, de begeleiders voor hun kundige jurering van de spellen, onze sporthal beheerder én kantine man Mies voor de ranja en worstenbroodjes, en niet te vergeten de vier dames die de alleskunner in elkaar gezet hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *