Van een geslaagd 2018 naar een knallend 2019!

Geplaatst door

Met de feestdagen en een nieuwjaar in het vooruitzicht, zit het jaar 2018 er weer bijna op. Een jaar met veel activiteiten en bijzondere momenten, met en door de vereniging.

Namens het bestuur willen wij jullie allemaal prettige feestdagen wensen en een goede gezondheid in 2019! Wij uiten onze grote dank weer naar de jeugdcommissie voor het harde werk, die zich het afgelopen jaar met volle overtuiging heeft ingezet voor een goede dienstverlening aan onze jeugdleden. Ook de technische commissie heeft dit jaar diverse activiteiten en toernooien gebolwerkt waar wij positieve herinneringen aan zullen overhouden. Kortom, duizendmaal dank! Jullie zijn onmisbaar.

Tot slot…

Als voorzitter heb ik nog enige tijd nagedacht of ik een speciale kerstgroet zou schrijven. Ik heb immers mijn hele leven nog nooit één kerstgroet geschreven. Dus wat doe je dan? Precies ja, Google raadplegen. En daar ben ik niet bepaald wijzer van geworden, behalve dat zowaar elke website erop hamert dat je alle hoogtepunten van het afgelopen jaar puntsgewijs moet opnoemen. Zeg maar gerust een soort terugblik. De vermeldenswaardige feiten op een rij zetten. Een spannende samenvatting op papier zetten. Geef het beestje zelf maar een naam.

Uiteindelijk heb ik besloten om heerlijk tegen de draad in te gaan en alle goede tips van Google naast mij neer te leggen. Je eigen pad bewandelen werkt uiteindelijk toch het beste. In mijn optiek zijn onze sportieve belevenissen dit jaar voldoende gedeeld en gepubliceerd op Facebook en onze website. Een terugblik op 2018 ga ik daarom niet doen en maak ik liever gebruik van de gelegenheid om me ergens anders op te focussen.

Linksom of rechtsom, het mag best gezegd worden: velen zien BC Bakel als een gezellige en gastvrije club, die zich op een leuke manier weet te onderscheiden van de rest. Daar mogen wij trots op zijn, zeker als je nagaat dat het dorp nog geen 6000 inwoners heeft en toch meer dan 100 leden telt. Ze komen niet alleen uit Bakel, maar ook uit Deurne, Milheeze, Helmond, Beek en Donk, Gemert, Eindhoven, De Rips, Aarle-Rixtel en Elsendorp. Dat geeft een goed gevoel! Zoiets komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, want iedere vereniging moet eerst zijn strepen verdienen. Mede door jullie positieve houding en inzet, staat er al 37 jaar een prachtige vereniging met kwaliteit op poten. Daar dank ik jullie allen voor.

Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat het geluid op deze manier positief wordt voortgezet. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen ruimte is voor kritiek, want daar hebben wij evengoed mee te maken. Het enige wat niet nodig is, is negatieve bar-praat. Het opstarten van een leuke vereniging gaat heel makkelijk, maar ervoor zorgen dat je een enthousiaste en gezonde vereniging blijft, wil alleen lukken door rekening met elkaar te houden. Badminton doe je immers niet in je eentje. Soms is het nodig om eventjes stil te staan bij het woordje vereniging. Oftewel: het verenigen. Daarom moet je met een teamsport als badminton te allen tijde proberen te voorkomen dat je ‘een club binnen een club’ gaat creëren, want iedere vereniging heeft namelijk hetzelfde doel; het onverholen aansturen op saamhorigheid en natuurlijk de leden verenigen. Ik hoop dan ook dat dit stukje gedachtegoed nooit verloren zal gaan bij onze club!

Dan de traditionele korte vooruitblik naar volgend jaar. Ook die ga ik niet doen. 🙂 De sportieve prestaties zijn uiterst goed te noemen, zowel bij de senioren als bij jeugdleden!

Hierbij wens ik jullie prachtige feestdagen, een blessurevrij 2019 en tot slot een fijne winter toe (zonder ruitenkrabbers en toestanden).

Roel Schaap
Voorzitter BC Bakel

5 reacties

  1. Een vlotte pen!
    Complimenten aan onze enthousiaste voorzitter. En niet alleen voor deze mooie woorden, maar voor al zijn hartverwarmende inspanningen voor onze club.

  2. Goed gedaan Roel. We hebben een gezellige club en een groeiende club met een hele goede jeugdafdeling. Daar mogen we trots op zijn.

    Groetjes Jorg

  3. Ik ben nu al trots dat ik voor deze club heb gekozen. Ik speel pas zes weken bij Bakel, het geeft mij een warm gevoel als ik in de zaal ben.
    Bedankt.

  4. Roel ik ben ontroerd met zoveel warme woorden. Het kan niet anders dat we een top voorzitter hebben maar vooral ook de gezelligste vereniging van heel Brabant. Iedereen dit dit leest fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling en tot ziens op ons jaarlijkse nieuwjaarsgezelligheidstoernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *