Bakel wint voor vierde keer Eksterhoeve toernooi

Geplaatst door

Op zaterdag 16 maart 2019 werd in Hilvarenbeek voor de 22e keer het traditionele Eksterhoeve toernooi georganiseerd. Twee Bakel-teams en één combiteam van Bakel – Never Down (Helmond) gingen strijden tegen 21 andere teams om de felbegeerde eerste plaats in de wacht te slepen. Naast deze gevorderde poule was er ook een aparte poule voor de recreanten, waar één speler van BC Bakel vertegenwoordigd was; Cas Seegers.

In 2016, 2017 en 2018 lukte het Bakel al om kampioen te worden in Hilvarenbeek, inclusief een tweede en derde plaats in 2018. De titel zou dit jaar dus opnieuw verdedigd moeten worden door de club.

Team 1 vooraan in actie tijdens de westrijd: Jan en Marie-José.

Voor het eerst werd het toernooi dit jaar gehouden in de nieuwe sporthal van Hilvarenbeek. Het avondtoernooi staat al jaren bekend om zijn sportieve wedstrijden met muziek op de achtergrond. Er was ook ruim gezorgd voor fruit en drank in de sporthal. De drie Bakel-teams waren als volgt ingedeeld:

  • Team 1: Jan Keijzers, Michel Coumans, Marie-José van Neerven en Lydia Coumans;
  • Team 2: Jorg Kerkhof, Perry Verbakel, Daisy Martens en Evy Huvenaars;
  • Combiteam 3: Tim van Tiel, Roel Schaap, Martin Smit (Never Down) en Yvonne Smit-Meijer (Never Down).
Team 3 is een combiteam van BC Bakel (Tim en Roel) en BC Never Down (Yvonne en Martin) uit Helmond.

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld de eerste ronde, werden de teams op speelsterkte bij elkaar ingedeeld voor de tweede ronde. In totaal waren er vier plekken te vergeven voor de eindfinale. Na een korte pauze, kwam de bekendmaking dat team 2 én combiteam 3 de eindfinale hadden gehaald. Team 1 vergaarde uiteindelijk een plekje in de middenmoot.

Tijdens de pittige eindfinale, speelden alle teams spannende rally’s tegen elkaar. Ook al ging het hard tegen hard, na een aantal wedstrijden werd het steeds duidelijker dat de titel zou gaan tussen team 2 en combiteam 3. Uiteindelijk trok team 2 aan het langste eind en wisten zij combiteam 3 te verslaan in de eindfinale. Later kwam de organisatie met de bevestiging dat het goud inderdaad naar team 2 ging en het zilver naar combiteam 3. Hiermee zegeviert BC Bakel voor het vierde jaar op rij in Hilvarenbeek, inclusief een tweede plaats!

Het winnende team van dit toernooi is team 2: Daisy, Evy, Jorg en Perry. Proficiat!

De avond werd afgesloten met drank en diverse snacks in de kantine. Uiteraard was er nog swingende muziek op de achtergrond en kon men leuke prijzen winnen met de loterij, zoals een airfryer en een steengrill. Volgend jaar is BC Bakel weer opnieuw van de partij!

Update: het Gemerts Nieuwsblad heeft hierover een artikel gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *