Wederom een geslaagd Jeugdteamtoernooi

Geplaatst door

Op zondag 14 april 2019 kwamen de jeugdleden van diverse badminton verenigingen uit de regio naar sporthal De Beek in Bakel om in teamvorm de strijd met elkaar aan te gaan. Kinderen vanaf 7 tot en met 18 jaar, speelden in diverse leeftijdsklasse tegen elkaar. BC Bakel had maar liefst vijf volledige teams en twee teams, gecombineerd met kinderen van andere verenigingen.

In de C-klasse hadden we een gevarieerd aanbod van deelnemers. Mixed had een echt pupillenteam. Zij hadden op deze dag laten zien dat we nog veel van ze zullen horen. Deze jongste deelnemers hadden zich zo kranig laten zien op de baan. Soms kregen ze erg grote en oudere spelers tegen. Deze kinderen (teams) hebben we in overleg met hun vereniging ook in de C-klasse laten spelen. We dachten dat ze hier beter tot hun recht zouden komen. Het is voor kinderen niet leuk om altijd te kort te komen. Dan is het heel fijn om een keer op niveau te mogen spelen. In goed overleg met de verenigingen moet dit kunnen. Wij hopen deze kinderen volgend jaar en de daarop volgende jaren ook nog terug te zien. En te horen dat ze nog steeds plezier hebben in hun sport.

Uitslag C-klasse
1e plaats: Gemert 1
2e plaats: BCV ’73 2
3e plaats: Bakel 5 (Thomas, Roel, Mirthe, Wietske, Lieke en Lincy)
4e plaats: Mixed 2

In de B-klasse wist het combinatie team van Bakel / Gemert alle wedstrijden te winnen. Toch hadden ze het zwaar tegen sommige tegenstanders. Velen waren in deze klasse goed aan elkaar gewaagd. We hebben mooie wedstrijden gezien tussen de diverse teams. De verschillen waren helemaal niet zo groot. Ook Bakel 4, die op de zevende plek in deze klasse is geëindigd, heeft menig partij naar zich toe weten te trekken. Een aantal kinderen uit deze klasse maakt volgend seizoen de overstap naar de hoogste klasse bij de jeugd.

Uitslag B-klasse
1e plaats: Bakel / Gemert (Jente, Ravy, Jenna, Loes en Janske)
2e plaats: Mixed 1
3e plaats: Venray 1
4e plaats: Mierlo 2
5e plaats: Bakel / Mixed (Luke, Teun, Veerle, Inti en Suzie)
6e plaats: Phoenix 2
7e plaats: Bakel 4 (Bas, Luc, Didi, Shania en Maud)

In de A-klasse hadden zich zes teams ingeschreven, waaronder maar liefst drie teams van BC Bakel. Bakel 3 was in de competitie van afgelopen seizoen kampioen geworden in de D-klasse. Zij speelden dit toernooi voor het eerst in de A-klasse. Dat was best pittig, want de meeste teams in deze klasse hadden spelers die vele toernooien bezoeken en zich daar ook regelmatig op het podium wisten te plaatsen. Nadat alle teams één keer tegen elkaar gespeeld hadden, werden er nog finales gespeeld. De nummers 1, 2 en 3 hadden evenveel sets gewonnen deze dag. Door de wedstrijdpunten te tellen, werd de finale Bakel 2 tegen BCV ’73 1 gespeeld. Een mooie spannende eindstrijd, die eindigde in 3-3. BCV ’73 had meer punten gemaakt in hun verloren wedstrijden, waardoor zij de winnaars van het toernooi werden.

Uitslag A-klasse
1e plaats: BCV ’73 1
2e plaats: Bakel 2 (Alex, Quinten, Milou en Sandra)
3e plaats: Bakel 1 (Dennis, Thijs, Kim en Manon)
4e plaats: Mierlo 1
5e plaats: Phoenix 1
6e plaats: Bakel 3 (Tom, Bahram, Ilja en Beau)

Door een goed en redelijk strak schema verliep de dag zeer voorspoedig, ook mede door de fijne begeleiders die de teams enorm hielpen om alles vlotjes te laten verlopen. Het is fijn om te zien dat zoveel mensen zich vrijwillig voor de jeugd en voor de sport inzetten. Daar mogen we trots op zijn!

We kijken terug op een mooie, gezellige en sportieve dag!

De foto’s kunnen hier in het groot worden bekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *