Blog: volg hier de laatste informatie

Geplaatst door

29 juni 2020: we sluiten deze blog

Met de bekendmaking dat we per 1 juli weer mogen badmintonnen, kunnen we deze blog gaan sluiten. mocht er belangrijk nieuws komen over het coronavirus, worden jullie hierover vanzelfsprekend geïnformeerd.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken voor het vertrouwen en het geduld!


21 juni 2020: er komt meer duidelijkheid in zicht

Na een lange tijd radiostilte lijkt er meer duidelijkheid te komen wanneer de sporthal in Bakel weer open gaat. Het ziet er naar uit dat er ook op het gebied van binnensport en sportkantines een versoepeling komt. Het kabinet neemt hier woensdag 24 juni 2020 een definitief besluit over. De verwachting is dat sport- en verenigingskantines per woensdag 1 juli 2020 hun deuren weer kunnen openen.

Vooruitlopend daarop hebben de Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF het protocol Verantwoord sporten aangepast. Aanvullend daarop is een handreiking opgesteld voor de meer technische aspecten van het verantwoord en veilig opstellen van binnensportaccommodaties, waaronder het badminton.

Kort samengevat: na de definitieve besluitvorming door het kabinet op 24 juni 2020, kan het bestuur meer duidelijkheid geven naar de leden. Vanzelfsprekend zullen wij dit zo snel mogelijk terugkoppelen naar iedereen.


31 mei 2020: clubdag 2020 gaat niet door

Het is wellicht geen verrassing, maar het is helaas niet mogelijk (en ook niet verantwoord) om dit seizoen nog een clubdag te organiseren. Maar niet getreurd, volgend jaar bestaat de club 40 jaar en dan zullen we verschillende activiteiten organiseren om samen met jullie dit feest groots te vieren!


6 mei 2020: positief vooruitzicht voor alle sporters

Vandaag is er een persconferentie geweest vanuit het kabinet en komt er langzaam meer duidelijkheid over hoe de komende weken en maanden eruit zullen zien voor ons.

Verwachting per 1 september 2020
Als het virus onder controle blijft, gaat de deur van het slot voor sporthallen. Alle contactsporten en binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden, en sportwedstrijden kunnen plaatsvinden zonder publiek. Ook de gemeenschappelijke wc’s en douches kunnen gebruikt worden. Tot slot kan de sportkantine open voor maximaal 100 personen.

Ter duidelijkheid: dit gaat dus om een verwachting. Naleving van de belangrijkste basisregels is nu belangrijker dan ooit. Als we ons allemaal verstandig gedragen, kunnen de sporthallen in september weer open gaan. Wanneer het kabinet dit bevestigt, zullen wij jullie natuurlijk informeren.

Stay safe en wees verantwoordelijk voor elkaar!


21 april 2020: Update vanuit het kabinet

We zijn alweer een maand verder dat wij als leden uit elkaar ‘getrokken’ zijn door het coronavirus. Wij hopen dat een ieder, inclusief familie en vrienden, nog steeds verschoond is gebleven.

Vandaag heeft het kabinet besloten dat er een kleine versoepeling komt van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Helaas zullen wij hier als vereniging niets van merken. Op het gebied van sport komt er alleen versoepeling voor de jeugd; kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 28 april buiten in teamverband weer sporten. Deze recente beperkingen blijven tot 20 mei 2020 van kracht. Ter duidelijkheid: de sporthal blijft dus voor iedereen dicht.

Verder staat er op de agenda een uitwisseling gepland op 12 juni 2020 bij BC Mixed, deze komt te vervallen. Zodra er betere tijden zijn, zullen wij met onze collega badmintonners uit Beek en Donk een nieuwe datum afspreken.

Omdat niemand weet hoe het virus zich nog gaat ontwikkelen, moeten wij eerst afwachten tot er nieuwe maatregelen komen vanuit het kabinet. Het is zuur, maar iedereen zal het ongetwijfeld begrijpen. 

Zodra wij weer nieuws hebben, worden jullie geïnformeerd. Keep safe en blijf voor elkaar zorgen!


3 april 2020: Update na bestuursvergadering

Het is alweer drie weken nadat de voor een ieder strengste maatregelen afgekondigd zijn, om het hoofd te bieden aan het verschrikkelijke coronavirus. De persconferentie van de Nederlandse overheid bevestigt onze voorgevoelens en houdt in dat de huidige richtlijnen in Nederland actief blijven tot minimaal 28 april 2020.

Om jullie allemaal zo goed mogelijk op de hoogte te houden, heeft het bestuur deze week een Skype-meeting gehad om een aantal zaken te bespreken:

 • Contributie: momenteel heerst er nog onduidelijkheid bij de Gemeente Gemert-Bakel over het in rekening brengen van de huurkosten van de annuleringen, als gevolg van de landelijke maatregelen. Naar verwachting worden de plannen later deze week bekend gemaakt naar ons.
 • Clubdag: vooralsnog wordt de jaarlijkse clubdag op 13 juni niet geannuleerd, omdat er eerst meer duidelijkheid moet komen vanuit het kabinet na 21 april. 
 • Ledenvergadering: Ook hierbij moeten wij eerst afwachten tot na 21 april en meer duidelijkheid krijgen. Indien het mogelijk is, willen wij de ledenvergadering aan het einde dit seizoen alsnog inplannen. Wanneer het niet mogelijk is, zal het moeten worden opgeschoven naar het volgend seizoen.

Zodra wij weer nieuws hebben, worden jullie door ons geïnformeerd. Blijf goed voor elkaar zorgen, keep safe!


23 maart 2020: Sporthal blijft langer dicht

Op een extra persconferentie zijn de kabinetsplannen in de strijd tegen het coronavirus vandaag naar buiten gebracht. Er is o.a. besloten om de bestaande maatregelen verder aan te scherpen. Dit betekent het volgende:

Omdat alle bijeenkomsten tot 1 juni 2020 zijn verboden, kan er niet worden gebadmintond en zal de sporthal gesloten blijven. De ondergrens van honderd personen verdwijnt. De kalender is inmiddels aangepast voor de jeugd, de recreanten en de competitiespelers. Of dit ook meteen het einde van het seizoen betekent, is nog onduidelijk. Hierover gaat het bestuur eerst in overleg. Jullie worden nog op de hoogte gebracht.

Tot slot: houd alsjeblieft 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte. Op overtreding komen boetes te staan! Een frisse neus halen mag en naar de supermarkt gaan is toegestaan, maar doe het in je eentje. Ontvang niet meer dan maximaal drie bezoekers, hiermee beschermen jullie de kwetsbare groepen.

Zodra er meer nieuws bekend is, worden jullie vanzelfsprekend geïnformeerd door het bestuur.


21 maart 2020: HBB competitie 2019-2020 stilgelegd

Gelet op het voortduren van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, is het onduidelijk of de HBB-competitie van dit seizoen nog kan worden afgemaakt. Daarom heeft het hoofdbestuur van de HBB een aantal beslissingen genomen voor de jeugd en de senioren, deze kunnen jullie lezen op:

https://www.hbbond.nl/hbb-competitie-en-activiteiten-2019-2020-stilgelegd/


15 maart 2020: Sporthal de Beek per direct dicht

De overheid heeft besloten dat alle eet- en drinkgelegenheden vanaf vandaag de deuren moet sluiten. Ook sportverenigingen vallen onder deze maatregel. Daarom is sporthal de Beek tot en met 6 april gesloten.

Er wordt verwacht dat er meer maatregelen gaan komen, we zullen dan iedereen op de hoogte brengen. Het kabinet roept iedereen op om minstens anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Wij hopen dat jullie allemaal gezond blijven en de mensen om jullie heen!


13 maart 2020: Géén badminton deze maand bij BC Bakel

Vandaag heeft het bestuur besloten dat er deze maand niet kan worden gebadmintond in sporthal de Beek. Hiermee nemen wij de nieuwe maatregelen van de overheid in acht omtrent het indammen van het coronavirus. De recente ontwikkelingen bij BC Bakel gelden voor zowel de jeugd als voor de senioren:

 • Dinsdag 17 maart: geen badminton
 • Woensdag 18 maart: geen badminton
 • Dinsdag 24 maart: geen badminton
 • Woensdag 25 maart: geen badminton
 • Dinsdag 31 maart: geen badminton
 • Woensdag 1 april: geen badminton

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte. Tot die tijd geven wij het volgende advies aan iedereen:

 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts
 • Beperk bezoek aan ouderen en kwetsbaren
 • Mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken
 • Kwetsbare mensen kunnen het openbaar vervoer beter mijden

Ook deze maatregelen blijven van kracht tot en met 31 maart. Bij vragen kunnen jullie altijd contact opnemen met de voorzitter. Vanzelfsprekend zullen wij de adviezen van het RIVM en het NOC*NSF de komende weken opvolgen.


12 maart 2020: aanvullende maatregelen HBB

Het RIVM heeft met onmiddellijke ingang besloten dat activiteiten met meer dan honderd personen worden afgelast. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart. Veel verenigingen en sportbonden geven gehoor aan deze oproep, waaronder de Helmondse Badminton Bond (HBB). De volgende activiteiten zullen daarom niet doorgaan:

 • 14 maart Centrale Training
 • 18 maart Senioren competitie
 • 19 maart Senioren competitie
 • 22 maart Jeugd competitie
 • 25 maart Senioren competitie
 • 26 maart Senioren competitie
 • 28 maart Centrale Training
 • 29 maart Jeugd competitie
 • 5 april HBB Jeugd Kampioenschappen

De HBB gaat kijken of de diverse activiteiten op latere momenten ingehaald kunnen worden. Hiervoor houden zij alle betrokkenen op de hoogte.


11 maart 2020: eerste ontwikkelingen

Vanwege de laatste ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus, willen wij jullie informeren over de extra maatregelen die BC Bakel gaat nemen op verzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Sinds vrijdag 6 maart 2020 is specifiek advies van toepassing op inwoners van de provincie Noord-Brabant. In geval van klachten van verkoudheid, hoest of koorts wordt gevraagd om sociale contacten te beperken. Deze oproep blijft geldig tot maandag 16 maart 2020. Ook het NOC*NSF adviseert alle sportbonden om gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s.

Daarom heeft het bestuur besloten om de algemene ledenvergadering NIET te laten doorgaan op 11 maart. Er zal binnenkort een nieuwe datum worden vastgelegd. Ook het badminton zal NIET doorgaan in onze sporthal op 11 maart. Deze boodschap geldt voor alle leden, dus voor zowel de jeugd als voor de senioren.

Mocht het RIVM met nog verdergaande maatregelen komen, zullen wij daar als vereniging op anticiperen en jullie hierover informeren. Voor nu geven wij het volgende advies mee:

 • Handen vaker wassen
 • Geen handen schudden
 • In je elleboog / papieren zakdoekje hoesten
 • Vermijd zo veel mogelijk fysieke contacten
 • Blijf thuis als je koorts hebt of veelvuldig hoest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *