Blog: volg hier de laatste informatie

Geplaatst door

23 maart 2020: Sporthal blijft langer dicht

Op een extra persconferentie zijn de kabinetsplannen in de strijd tegen het coronavirus vandaag naar buiten gebracht. Er is o.a. besloten om de bestaande maatregelen verder aan te scherpen. Dit betekent het volgende:

Omdat alle bijeenkomsten tot 1 juni 2020 zijn verboden, kan er niet worden gebadmintond en zal de sporthal gesloten blijven. De ondergrens van honderd personen verdwijnt. De kalender is inmiddels aangepast voor de jeugd, de recreanten en de competitiespelers. Of dit ook meteen het einde van het seizoen betekent, is nog onduidelijk. Hierover gaat het bestuur eerst in overleg. Jullie worden nog op de hoogte gebracht.

Tot slot: houd alsjeblieft 1,5 meter afstand en geef elkaar de ruimte. Op overtreding komen boetes te staan! Een frisse neus halen mag en naar de supermarkt gaan is toegestaan, maar doe het in je eentje. Ontvang niet meer dan maximaal drie bezoekers, hiermee beschermen jullie de kwetsbare groepen.

Zodra er meer nieuws bekend is, worden jullie vanzelfsprekend geïnformeerd door het bestuur.


21 maart 2020: HBB competitie 2019-2020 stilgelegd

Gelet op het voortduren van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus, is het onduidelijk of de HBB-competitie van dit seizoen nog kan worden afgemaakt. Daarom heeft het hoofdbestuur van de HBB een aantal beslissingen genomen voor de jeugd en de senioren, deze kunnen jullie lezen op:

https://www.hbbond.nl/hbb-competitie-en-activiteiten-2019-2020-stilgelegd/


15 maart 2020: Sporthal de Beek per direct dicht

De overheid heeft besloten dat alle eet- en drinkgelegenheden vanaf vandaag de deuren moet sluiten. Ook sportverenigingen vallen onder deze maatregel. Daarom is sporthal de Beek tot en met 6 april gesloten.

Er wordt verwacht dat er meer maatregelen gaan komen, we zullen dan iedereen op de hoogte brengen. Het kabinet roept iedereen op om minstens anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Wij hopen dat jullie allemaal gezond blijven en de mensen om jullie heen!


13 maart 2020: Géén badminton deze maand bij BC Bakel

Vandaag heeft het bestuur besloten dat er deze maand niet kan worden gebadmintond in sporthal de Beek. Hiermee nemen wij de nieuwe maatregelen van de overheid in acht omtrent het indammen van het coronavirus. De recente ontwikkelingen bij BC Bakel gelden voor zowel de jeugd als voor de senioren:

 • Dinsdag 17 maart: geen badminton
 • Woensdag 18 maart: geen badminton
 • Dinsdag 24 maart: geen badminton
 • Woensdag 25 maart: geen badminton
 • Dinsdag 31 maart: geen badminton
 • Woensdag 1 april: geen badminton

Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan houden we jullie uiteraard op de hoogte. Tot die tijd geven wij het volgende advies aan iedereen:

 • Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts
 • Beperk bezoek aan ouderen en kwetsbaren
 • Mensen worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken
 • Kwetsbare mensen kunnen het openbaar vervoer beter mijden

Ook deze maatregelen blijven van kracht tot en met 31 maart. Bij vragen kunnen jullie altijd contact opnemen met de voorzitter. Vanzelfsprekend zullen wij de adviezen van het RIVM en het NOC*NSF de komende weken opvolgen.


12 maart 2020: aanvullende maatregelen HBB

Het RIVM heeft met onmiddellijke ingang besloten dat activiteiten met meer dan honderd personen worden afgelast. Deze maatregelen gelden tot en met 31 maart. Veel verenigingen en sportbonden geven gehoor aan deze oproep, waaronder de Helmondse Badminton Bond (HBB). De volgende activiteiten zullen daarom niet doorgaan:

 • 14 maart Centrale Training
 • 18 maart Senioren competitie
 • 19 maart Senioren competitie
 • 22 maart Jeugd competitie
 • 25 maart Senioren competitie
 • 26 maart Senioren competitie
 • 28 maart Centrale Training
 • 29 maart Jeugd competitie
 • 5 april HBB Jeugd Kampioenschappen

De HBB gaat kijken of de diverse activiteiten op latere momenten ingehaald kunnen worden. Hiervoor houden zij alle betrokkenen op de hoogte.


11 maart 2020: eerste ontwikkelingen

Vanwege de laatste ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus, willen wij jullie informeren over de extra maatregelen die BC Bakel gaat nemen op verzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Sinds vrijdag 6 maart 2020 is specifiek advies van toepassing op inwoners van de provincie Noord-Brabant. In geval van klachten van verkoudheid, hoest of koorts wordt gevraagd om sociale contacten te beperken. Deze oproep blijft geldig tot maandag 16 maart 2020. Ook het NOC*NSF adviseert alle sportbonden om gevolg te geven aan de oproep van de Veiligheidsregio’s.

Daarom heeft het bestuur besloten om de algemene ledenvergadering NIET te laten doorgaan op 11 maart. Er zal binnenkort een nieuwe datum worden vastgelegd. Ook het badminton zal NIET doorgaan in onze sporthal op 11 maart. Deze boodschap geldt voor alle leden, dus voor zowel de jeugd als voor de senioren.

Mocht het RIVM met nog verdergaande maatregelen komen, zullen wij daar als vereniging op anticiperen en jullie hierover informeren. Voor nu geven wij het volgende advies mee:

 • Handen vaker wassen
 • Geen handen schudden
 • In je elleboog / papieren zakdoekje hoesten
 • Vermijd zo veel mogelijk fysieke contacten
 • Blijf thuis als je koorts hebt of veelvuldig hoest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *