BC Bakel wint sportiviteitsprijs bij de HBB!

Geplaatst door

Het regende prijzenbekers voor BC Bakel op zondag 26 mei 2019 bij de Helmondse Badminton Bond, zo leek wel. Nadat de senioren jarenlang hebben gestreden voor een beker in het klassement, is het eindelijk raak.

Al in februari wist het team Bakel 2 het kampioenschap binnen te halen. Met een ruime voorsprong aan punten op de nummer twee in het klassement, werden onze winnaars het afgelopen weekend door de HBB gehuldigd met een overwinningsbeker en een sportbidon als aandenken. Maar voordat de huldiging begon, moest Bakel 2 eerst nog de bekercompetitie gaan spelen tegen Hanevoet 3 uit Eindhoven. De bekercompetitie is een afvalsysteem waarbij het winnende team doorgaat naar de volgende ronde, richting de finale. Bakel 2 was dus één van de twee finalisten.

Tijdens de finale werd het snel duidelijk dat Bakel niet naar huis wilde gaan als verliezend finalist en daarom gingen zij – voor de laatste keer – flink knallen om het seizoen glansrijk af te sluiten. Ook al gaven de tegenstanders niet op, uiteindelijk wist Bakel 2 aan het langste eind te trekken en de bekerfinale in de wacht te slepen met maar liefst een 6-1 overwinning. Hiermee is Bakel 2, naast het kampioenschap met de competitie, ook kampioen geworden met de bekercompetitie. Een dikke proficiat aan Bakel 2!

En alsof dat niet genoeg is, heeft BC Bakel nóg een andere prijs in ontvangst mogen nemen. Misschien wel één van de mooiste prijzen die een vereniging kan winnen. Ieder seizoen vraagt de HBB namelijk aan alle verenigingen (circa 25) of zij een sportiviteit-score willen toekennen aan de teams in de poule van de reguliere competitie waaraan ze deelnemen. De vereniging met de hoogste score, mag zich dan de sportiefste vereniging van het jaar noemen. De derde plaats ging naar BC Never Down uit Helmond en de tweede plaats was voor BC Smashing Bruang uit Eindhoven. Vervolgens maakte de HBB bekend dat de eerste plaats naar BC Bakel ging! Van alle verenigingen heeft BC Bakel dus de hoogste score behaald en winnen wij hiermee de sportiviteitsprijs, een mooie bekroning voor onze vereniging!

Hiermee is het competitieseizoen voor de senioren helemaal afgerond en kunnen wij als vereniging terugkijken naar een prachtig en zeer geslaagd seizoen. Op naar een nieuw jaar met mooie kansen!

Update: het Gemerts Nieuwsblad heeft hierover een artikel gepubliceerd.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *